Persbericht Stadstournee 2010 | COLLEGIUM MUSICUM Den Haag

Persbericht Stadstournee 2010

vrijdag 16 april 2010

Barokmuziek op verrassende Haagse locaties!


Na een succesvolle Stadstournee in 2009, maakt barokorkest COLLEGIUM MUSICUM Den Haag (CMDH) zich op voor een tweede spannende rondreis langs bijzondere Haagse locaties. Met de Stadstournee 2010, een stedentrip langs vier verschillende hotspots, wil het barokorkest zich aan nieuwe buurten van de hofstad voorstellen en nader kennismaken met zijn bewoners.

Drie gratis Wijkconcerten met het kamerensemble van CMDH - inclusief luchtige uitleg bij de muziek - vormen een toegankelijke opmaat voor een bruisend Slotconcert met het gehele orkest en twee zangers in de Oud-Katholieke Kerk. Alleen voor het Slotconcert geldt een entreeprijs.

COLLEGIUM MUSICUM Den Haag is een uitzonderlijk ensemble van jonge, getalenteerde, energieke musici die bekend staat om zijn vitaliteit en dynamiek, maar ook om zijn professionaliteit en ervaring met de historisch geïnformeerde uitvoering van Oude Muziek.

De drie Wijkconcerten worden uitgevoerd in kleine bezetting van vier muzikanten met toegankelijke muziek van o.a. Couperin, Frescobaldi en Telemann. Tijdens het Slotconcert zal worden uitgevoerd:
- drie Sinfonie di Concerto Grosso van Alessandro Scarlatti en
- het komische intermezzo La Serva Padrona - een soort kleine opera - van Giovanni Battista Pergolesi (in concert versie).

Deze stukken worden ten gehore gebracht ter viering van de verjaardagen van deze twee meesters: de 350e verjaardag van Scarlatti (Palermo, 1660 - Napels, 1725) en de 300e verjaardag van Pergolesi (Jesi, 1710 - Napels, 1736). Met dit eindconcert wil CMDH zowel haar reguliere publiek als de Hagenaars bereiken die men op de Stadstournee heeft ontmoet.

Onder de bezielende leiding van de Braziliaans/Italiaanse klavecinist Claudio Ribeiro, maakt CMDH met haar jeugdig elan van barokmuziek weer een eigentijdse belevenis. Het orkest koppelt hart aan hoofd, speelplezier aan deskundigheid en verrast met een ontwapenend fris optreden.

De musici van CMDH ontmoeten u graag tijdens de Stadstournee!

Rondreis Den Haag: vertrek, tussenstops en aankomst
De Stadstournee duurt van eind april tot midden mei.

Do. 22 april, 19.30u. Resto Van Harte Zuidwest: Beresteinlaan 627 - kamermuziek/gratis entree*

Do. 6 mei, 21.00u. PIP Den Haag: Binckhorstlaan 36 - kamermuziek/gratis entree

Vr. 7 mei, 16.00u. Wijkcentrum Escampade: Maarsbergenstraat 30 - kamermuziek/gratis entree

Wo. 12 mei, 20.15u. Oud-Katholieke Kerk: Juffrouw Idastraat 7 - orkest met solisten/entree €15 / €10

* dinner mogelijk bij Resto VanHarte tussen 18.00 en 19.15u. (prijs: €1,-; reserveren verplicht via: 0800-0151, ma t/m vr, 09.00-12.30u.)


Alle Stadstournee downloads hier.

partners Stadstournee 2010:

    
 
OPERA2DAY

mogelijk dankzij de financiële steun van: